Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На крачка сме от новия изтребител

[post-views]

На една крачка сме да решим въпроса с многоцелевия самолет, обяви министър Ненчев на пресконференция във Велико Търново в отговор на въпрос на в. „Българска армия“. Но трябва да сме внимателни, защото дори да го придобием безплатно, трябва да отчетем колко ще струва поддръжката му и обучението на пилотите ни, изтъкна той.
Министърът на отбраната каза, че се водят активни разговори за придобиване 6 броя 3 D радари. Той съобщи още, че правителството на САЩ ще предостави $15 млн. помощ за ремонт на полигон „Ново село“, на инфраструктура и за летище „Безмер“.
По думите на министър Ненчев, командно-контролният елемент, за който съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг при посещението си у нас, ще бъде разположен в София, в МО-2.
Имаме сили и възможности да актуализираме бюджета за отбраната, би било добре, ако го увеличим поне малко, заяви министърът. Скоро ще изпратим около 180 военнослужещи на българско-турската граница, поясни Ненчев. Никога не съм отказвал логистична подкрепа, но ще настоявам за допълнителна подготовка и обучение на военнослужещите, допълни той.
Министърът обяви, че са осигурени 50 000 лв. за ремонт на залата на Военния клуб във Велико Търново. Заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов каза пред журналистите, че най-подходящото място на Щаба на бригада „Югоизточна Европа“ е в НВУ.

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани