ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров” на 135 години

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

2 Responses

 1. Преславски казва:

  Уважаеми читатели и специално военнослужещите,

  Явно нашата страна е прокълната от провидението да е встрани от нормалните държави,чиито народи са цивилизовани и с висок морал и достойнство.

               Комунистическата пропаганда у нас е непобедима,тя се разлива непрекъснато и унижава всичко стойностно,а издига в култ покварата,предателството към държава и народ,тероризма и бандитизма.

     В редиците на комунистическата пропаганда попада и Президента Г-н Плевнелиев.Той се оказа изключително не….,няма да поствявме епитети за да не се оскверняват електронните страници на сайта към ИЦ-МО.

     От формална ,документална,историческа и юридическа гоедна точка той не каза кога е създадено ВВМУ "Никола Вапцаров".То е създадено ,по-скоро наименувано през 1949г.И не е възможно да се празнува 135 години от създаването му,просто това е далеч от всички нормални критерии.

    Второ,Г-н Плевенлиев като препоръчва да се изучава комунистическия режим,как самия той съвместява тази препоръка с почитането на лице,което е осъдено от Български Военен съд за тероризъм,шпионаж и нелегално притежание на оръжие и боеприпаси.

      По няколко члена от НК Никола Вапцаров е признат за виновен и самия той прави пълни самопризнания за своята антидържавна дейност.

   

      НИКОЛА ИВАНОВ ВАПЦАРОВ категорично признава вината си по обвинението,като преди това сътрудничи на Следствието и предава в присъствието на негови представители веществените доказателства.

  По време на разпитите прави пълни самопризнания без да заблуждава следователите-проявява пълна искреност и с невероятна подробност описва схемата на антидържавната комунистическа организация,посочва имена и псевдоними,явки,квартири,пароли,парични средства в американски долари и левове,разписки,подписи.

  Всичко това описва на превъзходен език,помага при арестуването и на други нелегални и пр.

       При пренията  по време на съдебните заседания потвърждава своите показания в цялост и отговаря на въпросите на прокурора точно и искрено.По същия начин това правят и почти всички подсъдими.Повечето са освободени,някои получават различни срокове затвор,но главните организатори получават смъртна присъда,която е изпълнена същата вечер.

      Вапцаров напълно е осъзнал в каква мрежа и заблуда е попаднал и морално бива съкрушен.

         Да се назовават държавни институции и осоебно висши учебни заведения на лица,които са признати за престъпници е неприемливо в цивилозованите държави и народи.

        Комунистите постъпват изключително цинично като използват само неговото име в това отношение ,непоменавйки другите подъсдими от неговата мрежа.Това е неуважения хем към историческата истина,хем и към самия Вапцаров.

  Защо  комунистите не са назовали някое учебно заведение на името на Цвятко Радойнов-той е бил на много по-високо ниво в организацията.Бил е Съветски гражданин,полковник от Червената армия,свързан със съветското разузнаване,бил е образован,обучаван е в специална школа в Подмосковието и е имал много по-важни задачи за реализране срещу Българската държава.

  Никола Вапцаров е бил редови изпъпнител и коориднатор,вършел е стриктно това,което му е постаявано да извърши,особено по въпросите на финансирането на нелегалните.Обменял е америкнаските долари,които Съветските резиденти предават на организацията за разходи и др.

        Комунистите не постъпват принципно,използвайки само името на Вапцаров.

  Най-добре е да назоват всички военни заведения  с имена като Владимир Заимов,Иванов,Богданов и др.

  Какви са критериите днес в България,че да се почита паметта на хора,които са признати от съдебните власти  за държавни престъпници.

              Що за възпитание на курсантите е това-да почитат подобни личности.

  Такива неща няма в нито една държава,включително в Русия.

     Както и да е,изглежда поне във ВВМУ изучаването на комунистическия режим няма да се състои, в противен случай ще бъде много екзотично-да изуачава някой комунистическия режим под ореола  на комунистически функционер,който е осъден и екзекутиран за терор и шпионаж.

   

 2. Преславски казва:

         Допълнение:

   

  Никола Вапцаров е бил завеждащ "Военно-подривната дейност" към т.нар. ЦК на БРП(К).Разпределял и е организирал пренасянето на взривни материали по дадени обекти и терористи,притежавал е фотографии на някои граждани,които комунистите са планирали да ликвидират.

     Как може днешните курсанти от ВВМУ да се подготвят да служат на Българската държава под покровителството на паметта на държавни престъпници.

       Комунистическата пропаганда днес продължва да квлаифицира Вапцаров за "антифашист",което няма нищо общо с истината и самия съдебен процес познат като  "Съдебно дело №585/42" на Софийския Окръжен Военнополеви съд.

     Повдигнатите обвинения не са свързани с политическите и идейните убеждения на Вапцаров.Той не е обвинен и съден нито като "фашист",нито като "антифашист", а като терорист.

     Поетическо-литературно-публицистичната му дейност също не е била предмет на полицейските,следствените и съдебните действия.

          Изключително недостойно е продължаването на фалшивата комунистическа пропаганда,тя е неморална и антидържавна.

    Бъллгарския президент Г-н Плевнелиев произнася реч на тържеството ,а зад него е поставена гипсова фигура на осъден от Държавата.

  Къде го има това…