Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи в екипа за Европейската купа в Боровец

[post-views]

От началото на група от 25 военнослужещи от формирование 28330 Смолян под ръководството на началника на щаба майор Здравко Михайлов е в Боровец, където заедно с представители на Българската федерация по ски подготвят трасетата за стартовете от Европейската купа по ски алпийски дисциплини за мъже. Състезанието ще се състои в петък, събота и неделя. Първите дни групата разделена на подгрупи от по 3 човека ежедневно заледяваше пистата.
Миналата събота пък започна изграждането на финалната зона, където се оформя финала и трибуните от една група. Другата част от групата изгражда стартовата къщичка и започна оформянето на пистата с разпъването на обезопасителни мрежи. Първо се поставят коловете на мрежите, след което се поставят на няколко реда по самата писта.
По-късно в работата се включи и втора група военнослужещи под ръководството на командира на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. Групата извърши довършителните работи, след което ще осигурява трасето на самото състезание, както и старт финалните зони.
Цялата тази дейност е съгласувана с командира на Сухопътните войски генерал- майор Нейко Ненов, който е изпратил и свой представител в лицето на майор Желязко Желев и с командването на 68-а бригада Специални сили от чийто състав е 101 алпийски батальон.

Капитан Стоян Вълчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани