Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реална социална политика в МО

[post-views]

Правим реални стъпки в социалната политика на Министерството на отбраната към членовете на военнопатриотичните съюзи. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на среща с членовете на военнопатриотичните съюзи от Дупница и Кюстендил.
Въпросите на представителите на съюза бяха свързани с безвъзмездно предоставянето на местните структури на помещения от Военния клуб в Дупница, в които да провеждат своята военнородолюбива дейност, свързана с изграждането на дневен център, възстановяването на музейната сбирка на закритите поделения от региона и провеждането на военнопатриотично възпитание на младите хора, съобщиха от МО. Бяха поставени и въпроси за необходимия ремонт на Военния клуб в Кюстендил, както и за възможността за улеснен достъп на членовете на военнопатриотичните съюзи до ВМА, военнопочивните домове и санаториуми на МО.
Министър Найденов акцентира върху приетите изменения в ЗОВС, с които министърът на отбраната може да предоставя за безвъзмездно ползване от военнопатриотичните съюзи на помещения в сгради собственост на МО. Той подчерта, че вече са осигурени 400 000 лв. от бюджета на ведомството за ремонта на Военния клуб в Кюстендил.
Осигурени са и средства, с които да бъде намалена таксата, заплащана от живеещите в Дом за ветерани – с. Орешак, заяви министър Найденов. Той допълни, че ще бъдат разкрити нови три социални кухни в Хасково, Асеновград, Видин. Осигурени са и средства за увеличаване с 1 лв. на храната на столуващ във всички социални кухни в страната.
Министър Найденов поднесе цветя пред паметната плоча на генерал Георги Тодоров, командир на 7-ма Рилска дивизия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани