Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България е по-силна с НАТО

[post-views]

България е по-силна с НАТО и НАТО е по-силна с България. Това каза генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен, след като министърът на отбраната Ангел Найденов му връчи най-високото отличие на ведомството – почетния знак на Министерството на отбраната „Св. Георги” – първа степен. На тържествената церемония в МО присъства ръководният състав на министерството и висшият командeн състав на Българската армия.
Разработването на новата стратегическа концепция на алианса, която очертава нови хоризонти за бъдещето на НАТО през 21 век, инициативата „Интелигентна отбрана”, чрез която да се реализира съюзната стратегия, са ключовите моменти, които бележат успешния мандат на г-н Расмусен, както и за принос в утвърждаването на НАТО като най-силния съюз за колективна отбрана в света, се казва в заповедта на министъра на отбраната за награждаването.
Всички ние силно желаем вашият успех във всички бъдещи начинания, бъдете уверен, че в България винаги ще бъдете добре дошъл, тук ще намерите не само партньори и съюзници, ще намерите приятели, обърна се към госта министър Найденов. Той връчи на Расмусен икона на Св. Георги Победоносец, пожелавайки му светецът-воин да е и негов закрилник, както е покровител и на Българската армия.
За мен е голяма чест да получа ордена „Св. Георги” тук, в Министерството на отбраната и съм особено щастлив да получа тази награда в момент, в който празнуваме десетата годишнина на членството на България в НАТО, каза в отговор Расмусен.
Нека използвам възможността да отдам заслуженото на въоръжените сили на България и да ги поздравя за техния кураж, професионализъм и отдаденост на защитата на нашата сигурност и нашите ценности, изтъкна той. По думите му чрез членството си в НАТО, България е „покрита” от колективната защита на алианса. Нашият ангажимент към колективната защита е непоколебим, категоричен беше Андерс Фог Расмусен.

Най-ново

Виж още

Избрани