Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Демонстрация на способности

[post-views]

Командващият на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир (Турция) генерал-лейтенант Фредерик Ходжис бе на двудневно работно посещение в страната ни. В 61-ва Стрямска механизирана бригада той бе посрещнат от командира на формированието бригаден генерал Димитър Шивиков. Целта бе създаването на ефективна оперативна съвместимост на Сухопътните войски на всички страни членки на Алианса.
Визитата започна с поднасяне на цветя на Паметника на загиналите воини във войните в периода 1912-1918 г., който е издигнат в района на бригадата. Посещението на генерал-лейтенант Ходжис продължи с информационен брифинг, на който бригаден генерал Шивиков представи историята, сегашното състояние, основните мисии, функции и задачи, изпълнявани от формированието.
На ГУЦ „Анево” генерал-лейтенант Ходжис наблюдава демонстрация на тактическите способности на военнослужещи от механизирания батальон с командир подполковник Деян Дешков. Те показаха решителни тактически действия и безупречна стрелба с всички видове щатно въоръжение. Командващият на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир поздрави участниците в показа за отличните им действия в демонстрирането на способности.
Бригаден генерал Шивиков връчи на високопоставения гост плакет с логото на 61-ва бригада в знак на уважение, като го увери, че военнослужещите от бригадата и в бъдеще ще продължават да изпълняват успешно поставените задачи.
Генерал–лейтенант Ходжис, съпровождан от бригаден генерал Димитър Шивиков, разгледа местните забележителности и се докосна до патриотичния възрожденски дух на град Карлово.

Най-ново

Избрани