Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Войската се готви за парад

[post-views]

Усилена подготовка за военния парад на 6 май в София протича по суша и въздух през последните дни. Край Националния исторически музей около 700 военнослужещи от всички видове войски бият крак за постигане на строево съвършенство под прякото ръководство на заместник-командващия на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев, който ще командва парада в Деня на храбростта и Празник на Българската армия.

Вчера започнаха и полетите над София на хеликоптерите и самолетите, които ще прелетят над площад „Княз Александър Първи” по време на парада. Празнични армейски прояви са предвидени на 6 май във всички гарнизони из страната.

От 19.00 ч. на 5 май в зала „Арена Армеец” ще има музикален парад на военните духови оркестри. На 6 май от 9.00 ч. пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще бъде отслужен молебен за здраве и благоденствие на Българската армия и ще бъдат положени венци и цветя.

От 10.00 ч. на площад „Княз Александър Първи” ще започне военният парад, а след това – церемония-спектакъл „Искри” на Националната гвардейска част.

Най-ново

Единична публикация

Избрани