Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В НВИМ – вълнуващи атракции и много изненади за Деня на бащата

[post-views]

За трета поредна година Военноисторическия музей отваря врати в началото на ваканцията с инициативата „Ден на бащата”. Празникът ще се проведе на 14 юни, събота, и ще е един ден посветен на приятното и пълноценно време прекарано с бащите. Входът е свободен, а специално за събитието Българската армия ще покаже бронираните машини „Гардиън” и „Хамър”, автомобил Sand-cat, маркиран автомобил с повишена проходимост и въоръжение, високопроходима линейка – участвала в мисии.

Децата ще могат да седнат в катапултно кресло за авиационна техника. Любителите на самолетите пък ще се качат в кабините на вертолет МИ-8 и изтребителя МИГ-21 БИС. Децата ще имат достъп до отделенията за управление на ракетни комплекси „Луна-М“, както и да се качат на танк Т-34.

В двора на музея малчуганите ще влязат в ролята на истински пилоти на колички, които ще управляват на специална надуваема писта.

Специално за събитието младежи са проектирали детска къща за игра, която ще бъде построена с помощта на малките приятели на музея. Децата ще могат да сглобят сами хранилки и къщички за птици, както и да пресадят красиви пролетни цветя, които да отнесат със себе си за спомен от празника на таткото в музея.

Най-ново

Виж още

Избрани