Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военно издателство с впечатляващи заглавия

[post-views]

С 20 процента намаление се предлагат новите заглавия на Пролетния базар на книгата в НДК. Намаленията на книги стигат и до 50-70%. Тази година участват рекорден брой издатели. Културната програма, превръща изложението в панаир на книгата, заяви при откриването Веселин Тодоров, председател на Асоциация „Българска книга”, която организира на събитието.

Гост беше посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, който представи популярния турски писател Ахмед Юмит. „Радвам се, че имаме възможност да посрещнем наш писател в страна, в която много се чете”, коментира дипломатът. Двадесет и девет години след предишното си гостуване у нас Ахмед Юмит заяви, че София е от онези градове, в които човек не се чувства на чуждо място, защото са градове на световна култура. „Литературата и културата успяват да ни измъкнат от собствената ни самоличност и ни обединяват с всички останали. Когато чета книга на български писател, забравям каква е националността на героя и го възприемам като характер – в самоличността му виждам своята душа”, каза Ахмед Юмит.

Турският писател представи най-новата си книга „Дервишката порта”. Освен нея, на български са издадени още „Паметта на Истанбул” и „Патасана”.

Беше открита изложба за корици на книги с най-добрите постижения в художественото оформление, дело на български творци.

 

Най-ново

Виж още

Избрани