Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Командно-щабно учение във Военна академия помага на бедстващо население

[post-views]

Инциденти, причинени от различни терористични групи, и проблеми, свързани с бедстващо население във фиктивната страна Афраг, са в основата на сценария, по който работят участниците в поредното командно-щабно учение, което се провежда във Военна академия „Г. С. Раковски”. Събитията, около които се обединяват действията на военнослужещите са близки до тези, които могат да се случат и в реална обстановка: осигуряване на хуманитарни помощи, обезвреждане на поставени от терористи импровизирани взривни устройства, химически аварии.

Подполковник Петър Маринов, главен асистент в катедра „Сухопътни войски”, разказа, че както и в реални мисии, Тактическият оперативен център е сърцето на едно формирование. От там се управляват всички текущи операции и се планират действията за следващия ден.

Ръководството на учението си е поставило за цел обучаемите да изградят способности за прилагане на щабните процедури и на стандартните оперативни процедури при провеждането на операции, чиято цел е придобиване на способности за вземане на решения и управление на формирования в различни ситуации и във враждебна среда.

Най-ново

Виж още

Избрани