Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новият началник на НВУ „Васил Левски” иска да увеличи международния му престиж

[post-views]

На тържествена церемония в Министерството на отбраната началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Стефан Янев сдаде поста на заместника си към момента бригаден генерал Тодор Дочев. Заместник-министърът на отбраната Иван Иванов връчи почетен знак на МО „Св. Георги II степен” на бригаден генерал Янев.

След поемането на поста, бригаден генерал Дочев заяви, че първото предизвикателство за него като началник ще бъде да продължи славните традиции на Националния военен университет, който има 136-годишна история.

„Искам да развия потенциала на университета, да увелича международния му престиж, да съдействам за по-дейното му участие в обменната програма „Еразъм”, която осигурява мобилност на преподавателите и курсантите в рамките на ЕС. Искам да изградим един модерен и мощен университет, който има поглед само в бъдещето, работи за утрешния ден и е адекватен към промените в света, който изгражда кадри в областта на отбраната, каквито са необходими на България, на НАТО и на цялото европейско семейство”, добави бригаден генерал Дочев.

Най-ново

Виж още

Избрани