Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военните заловиха аржентински хулигани

[post-views]

С помощта на военна полиция бяха осуетени действията на известни футболни хулигани по време на световното първенство. Бразилските власти са върнали обратно в родината им петима аржентински ултраси, членове на организациите „Барас бравас”. Това се е случило малко преди началото на мача от група „F” между Аржентина и Босна и Херцеговина.

Един от „брава” феновете е бил депортиран почти веднага след пристигането си на летището „Гуарулус” в Сао Пауло. Други двама пък са заловени в Рио де Жанейро, където се игра и самата среща, уточни говорителка на министерството на правосъдието. Последните от петорката пък са спрени на сухоземната

граница между двете страни във Фос до Игуасу. Тя добави също така, че няма шанс член на някоя от фракциите на „Барас бравас” да влезе в страната заради системата за ранно информиране и реакция, а специално около мачовете на Аржентина полицейското присъствие е още по-сериозно от обичайното.

„Барас бравас” имат своята негативна история на световните първенства, като още в далечната 1986 година в Мексико английски фенове бяха атакувани и намушкани с ножове преди мача между двете страни, станал известен след това с Божията ръка на Диего Марадона. Също така те бяха замесени и в няколко инцидента по време на световното първенство в Южна Африка, включително и помежду си.

Най-ново

Избрани