Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трима кандидати за поста на Плачи

[post-views]

До две седмици българският мъжки национален тим по волейбол със сигурност ще има нов селекционер. За това се говори от няколко дни, но новината бе потвърдена пред БА от два независими източници в ръководството на родната федерация.

След катастрофалното представяне на нашите в мачовете от началото в кампанията на Световната лига шефовете провеждат спешни консултации за наемането на нов селекционер.

„Има проблеми в отбора и те се виждат. Играта е далеч от очакваното, а състезателите са същите, които миналата година станаха четвърти в крайното класиране. Да не говорим, че почти всички те се представиха на изключително високо ниво по време на олимпийския турнир в Лондон”, заяви президента на федерацията Данчо Лазаров.

Според източници на нашия вестник сериозен конфликт има между мениджъра на тима Владимир Иванов и братята Братоеви. Напрежение съществува и около Цветан Соколов, който просто е неузнаваем на терена, въпреки силния сезон на Апенините.

Затова е нужна спешна промяна, тъй като на вратата чука световното първенство. То ще бъде през есенна, а България определено закъснява със сериозната подготовка понеже мачовете в лигата не вършат работа. Шампионатът на планетата ще е в Полша през септември.

Вариантите за нов държавен селекционер са три, научи БА. Първият и най-реалистичен е завръщането начело на тима на Мартин Стоев, който при предишния си престой завоюва бронзови медали на световно първенство и в надпреварата за Световната купа. През последните години Стоев работи в Констанца, където с местния клуб спечели титлата на Румъния, след което се представя на ниво в Шампионската лига.

Вторият кандидат е настоящият треньор на руския първодивизионен клуб Губерния Пламен Константинов. Нашите източници твърдят, че Гибона е готов да загуби солидна сума пари от руснаците само и само да поеме българските национали. Срещу Стоев и Константинов обаче има сериозно брожение в ръководството на централата ни и по тази причина може да се стигне до пожарния вариант с назначаването на Найден Найденов, както бе на олимпийските игри в Лондон.

Най-ново

Виж още

Избрани