Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новият командир на Военноморска база ВМС обеща флотът да е близо до народа

[post-views]

С тържествен военен ритуал в пункт за базиране Атия край Бургас се проведе смяната на командването на базата. Пред личния състав бе прочетен указа на президента Росен Плевнелиев, с който досегашният командир на базата комодор Митко Петев е произведен в контраадмирал и става началник на Военна академия „Г. С. Раковски”. Командването на базата поема комодор Мален Чубенков, който досега беше заместник на контраадмирал Петев.

„С огромна чест приемам поста командир на Военноморска база ВМС. Цивилното население винаги може да разчита на личния състав при отстраняването на последствията от бедствия и аварии. Ние ще бъдем до хората и в хубаво, и в лошо”, заяви комодор Чубенков.

На церемонията присъства и началникът на Военноморските сили вицеадмирал Румен Николов, който даде висока оценка на работата, свършена от контраадмирал Петев като началник на Военноморски бази Бургас и ВМС.

По време на ритуала Комодор Чубенков получи сабя като символичен атрибут на командира на военноморската база. Той от своя страна подари за спомен на контраадмирал Петев флага на базата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани