Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Карловци с титла по футбол на малки врати

[post-views]

Миналата седмица в Карлово се проведе Общоармейски шампионат по футбол на малки врати за мъже, чийто домакин бе 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. В спортната надпревара взеха участие отборите на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 61 механизирана бригада – Карлово, 2 механизирана бригада – Стара Загора, ВА „Г.С. Раковски” – София и НВУ „Васил Левски” – Велико Търново, които се съревноваваха по схемата „Бергер”, като в края на надпреварата броят точки и головата разлика определиха призовите места.

Така след оспорвана борба на футболното поле, почетното първо място достойно зае отборът на домакините – 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. Броя победи и головата разлика определиха второто място за отбора на Сухопътни войски. Трето място завоюва отборът на Военноморските сили. Призьорите бяха наградени с купи и медали от полковник Христо Зафиров – главен ръководител на шампионата.

На най-добре представилите се в шампионата футболисти бяха връчени статуетки. Тази за „най-добър нападател” отиде при Ивайло Тодоров от НВУ „Васил Левски”. За „най-добър вратар” на шампионата бе определен лейт. Пенко Димов от отбора на Военноморските сили. Призът „за най-добър защитник” отиде при мл. серж. Стоян Маринов от отбора на 61-ва мбр. За „най-полезен за отбора” бе награден р-к Светлин Перников от отбора на Сухопътните войски. Всички участници получиха екипи и футболни топки.

Главният ръководител на общоармейските шампионати полковник Христо Зафиров, изрази задоволство от създадената организация и добри условия за провеждане на шампионата и поздрави участниците за проявения спортсменски дух в активното съревнование. С думи на благодарност към организаторите и с пожелание общоармейските турнири да стават все по-оспорвани подп. Венелин Дерибеев – секретар на шампионата, поздрави всички състезатели и връчи спортен екип на полк. Зафиров, който като ръководител закри последния шампионат в своята кариера като офицер.

Подп. Стойчо Владев – зам.-началник на щаба на 61-ва мбр връчи благодарствени адреси на ръководството на шампионата и на ръководителите на отбори от името на командира на 61-ва мбр, след което спортната надпревара бе закрита с обща снимка за спомен на всички участници.

Крайно класиране:

мястоотборгол. разликаточки
1В.ф. 34750 – Карлово20416
2Сухопътни войски17216
3Военноморски сили968
4НВУ „В. Левски“13128
5Военновъздушни сили896
6В.ф. 24150 – Ст. Загора14224
7ВА „Г. С. Раковски“2280

Индивидуални награди:

– „Най-добър нападател” – Ивайло Тодоров – НВУ ”Васил Левски”

– „Най-добър вратар” – лейт. Пенко Димов ВМС

– „Най-добър защитник” – мл. серж. Стоян Маринов -61-ва мбр.

– „Най-полезен за отбора” – р-к Светлин Перников – СВ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани