Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Балъков: Агресията на това първенство впечатлява

[post-views]

Точно преди две десетилетия един магически халф омайваше целия свят с фантастичните си действия по американските терени. Този полузащитник се превърна в основна част от българската футболна машина, достигнала до четвъртото място на световен шампионат. След като преди това Красимир Балъков бе покорил Португалия със лисабонския Спортинг дойде ред и на Германия, превърнала се в негова втора родина.
Като треньор търновецът ще влезе в историята с назначението си в елитния Кайзерслаутерн. Така той стана първият българин, водил тим от елитната Бундеслига. Красимир е ръководил още отбори в Швейцария и Хърватия, мина през бургаския Черноморец, за да акостира сега начело на младите таланти в Литекс. БА потърси експертното мнение на Балъков за видяното от него досега на световните футболни финали в Бразилия.

– Г-н Балъков харесва ли ни това, което ни показват футболистите на световните финали в Бразиля?

– Да, определено. Почти всички срещи, които наблюдавах бих казал, че доставят удоволствие на зрители и специалисти. На мен най-вече ми допада факта, че може би за първи път от самото начало имаше толкова много агресия. Преди сякаш сметките в мачовете от предварителната група преобладаваха. Аз се надявам, че първенството ще завърши със същата агресия, с която започна.

– А Германия се успее ли? Преди първенството изразихте някой съмнения относно представянето на бундестима…

–  Надявам се. Немците също започнаха много агресивно, което всъщност не е изненада. Аз съм пристрастен и стискам палци. Все пак живея двадесет години в Германия.

– Сега работите с младите футболисти в Литекс. Ще съумеете ли да им предадете поне част от агресията, която трябва да притежават, за да се доближат до световните образци?

–  Надявам се. Затова съм дошъл в Ловеч. Имаме обаче много, много малко време, за да сглобим качествен и хомогенен състав. Но въпреки това ще работим усърдно и ще направим всичко възможно, за да се представим на ниво.

Най-ново

Единична публикация

Избрани