Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Светът полудя, след като звездата Луис Суарес за трети път в своята кариера ухапа противников състезател. Онзи ден обаче нападателят същиса планетата с агресивна захапка в рамото на Джорджо Киелини по време на битката с Италия, спечелена от „урусите” с 1:0.
Снощи пък стана ясно наказанието на ливърпулската звезда за поредната му канибалска проява. Световната футболна централа ФИФА обяви, че нападателят на Уругвай ще бъде санкциониран да не играе във следващите девет мача на националния си отбор, както и още четири месеца без никакъв футбол, независимо на какво ниво. Освен това играчът на Ливърпул ще трябва да заплати и глоба на стойност 100 000 швейцарски франка.
Както е известно Суарес ухапа Джорджо Киелини по време на решителния мач от група „D” на Мондиал 2014 между Италия и Уругвай. Действията му не бяха наказани от съдията на мача, но сега футболистът ще изтърпи сериозна санкция.
Това бе трети подобен инцидент в кариерата на Суарес, което допълнително утежнява наказанието. През 2010-а, като играч на Аякс, Суарес захапа Отман Бакал по време на мач с ПСВ (Айндховен). За действията си уругваецът получи наказание от седем мача. Второто ухапване бе преди малко повече от година, когато в двубоя на неговия Ливърпул срещу Челси атакува Бранислав Иванович. Тогава наказанието бе десет мача.

Най-ново

Единична публикация

Избрани