Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сътрудничество в отбраната

[post-views]

„Ние споделяме общото стратегическо виждане за сигурност и отбрана, базирано на развитието на нашето двустранно сътрудничество в хармония с европейската и евроатлантическата интеграция“. С тези думи заместник-министърът на отбраната Иван Иванов откри единадесетото редовно заседание на Съвместната българо-американска комисия – междудържавен пряк работен орган по прилагане на споразумението между правителствата на двете държави за сътрудничество в областта на отбраната, съобщиха от МО.
Интензивното провеждане на съвместни подготовки и оптималното използване на съоръженията на наша територия увеличава приноса на България в инициативите на НАТО „Интелигента отбрана” и „Свързаност на силите“, подчерта Иванов.
Той посочи, че обединяването в сферата на сигурността и общото използване на отбранителни ресурси, особено със страни от Балканския и Черноморския регион, е една от основните политики на МО.
На откриването присъстваха посланикът на САЩ в нашата страна Марси Рийс, представители на Европейското командване на Силите на САЩ, командванията на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Морската пехота и Инженерния корпус на САЩ в Европа, на Офиса на аташето по отбраната и Офиса за отбранително сътрудничество към посолството на САЩ в България.
Заседанието на Съвместната комисия се провежда под съпредседателството на заместник-началника на отбраната контраадмирал Георги Георгиев и генерал-майор Ранди Кий от Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани