Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещите все още се борят с последствията от бедствията

[post-views]

Все още няма окончателна оценка какъв е размера на разходите на Министерството на отбраната за дейности свързани с последиците от природните бедствия, защото работата продължава. Това съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов. Той подчерта, че българските военнослужещи работят с максимално натоварване.
„Военните се справят отлично с възложените им задачи и продължават работата си в района на „Аспарухово” и Добрич.
Предстои отговорната задача по изграждане на временен мост до Килифаревския манастир, към своя край е и работата по строежа на защитното съоръжение на българската граница” съобщи министър Найденов.
Проектът за закупуване на нов изтребител се отлага, защото кабинетът е в края на своя мандат, а подобни решения обвързват дейността и политиката на следващото правителство, добави още той.
Министър Найденов изчисли че, само за подмяна на авиониката, с оглед освобождаването на необходим честотен диапазон са необходими повече от 320 милиона лева. До края на експлоатация на изтребителите средствата, за ремонт, поддръжка и удължаване на жизнения цикъл, надхвърлят над 1 милирад лева. Толкова е и стойността проекта за придобиване на нов тип боен самолет.
„Моето мнение е, че правителството можеше да разгледа и да вземе решение за стартиране на проекта за придобиване на нов тип боен самолет, дори само заради факта ,че това ще означава минимум 20 години по-дълъг период на експлоатация на тези самолети в сравнени с изтребителите, с които разполагаме в момента”, заяви Найденов.
Той подчерта, че вече не е останало много време за вземане на решение дали да стартира проектът.

Най-ново

Единична публикация

Избрани