Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България завърши с нова загуба участието си в Световната лига

[post-views]

Волейболните ни национали продължиха с трагичното си представяне в Световната лига. Този път нашите загубиха от Русия с 0:3 (14:25, 17:25, 15:25) в мач, игран в зала „Арена Армеец” в София. Така финиширахме само с един успех в тазгодишното издание на турнира. Победата бе записана срещу САЩ в Чикаго с 3:2 гейма. Нашите логично завършиха на последната позиция в групата със скромните 4 точки и 11 поражения 11 от 12 срещи.
Отново, както и в предишните срещи в турнира, в играта на българите изневери посрещането, допуснаха слабости и в блокадата, които допълнително улесниха руснаците. Гостите имаха тотално надмощие почти през цялото време и взеха геймовете съответно с 25:14,  25:17 и 25:15. С успеха Русия си гарантира участие на финалите на Световната лига, където ще защитава титлата си от миналата година.
Поражение претърпя и женският ни национален отбор. Волейболистките инкасираха шеста загуба в група „А” на Европейската лига. Този път българките отстъпиха на тима на Турция с 23:25, 23:25, 17:25. За момента България е на трето място в класирането на групата, а последните мачове са в петък и събота като гост на Азербайджан.

Най-ново

Единична публикация

Избрани