Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Комодор Кирил Михайлов, директор на дирекция “Операции и подготовка“ в MO, поема председателството на комитет на НАТО

[post-views]

На 3 юли в главната квартира на НАТО в Брюксел, пред Военния комитет на НАТО е приет годишният доклад на Комитета на националните резервни сили на страните-членки на НАТО (National Reserve Forces Committee – NRFC). Създадената през 1981 г., организация е отговорна за резервните сили на страните-членки на НАТО, които предоставят информация пред Военния комитет на НАТО.
Към 2014 година в NRFC участват 25 страни от Алианса и 6 страни – партньори.
Основен фокус в работата на NRFC е увеличаване на използването на резервните сили в операции на НАТО.
Председателството на организацията е на ротационен принцип за 2 годишен период. Министерството на отбраната на Република България ще приеме председателството на NRFC от месец август 2014 година. Председателстващата страна поема едновременно и президентството на Междусъюзническата конфедерация на офицерите резервисти (CIOR) за същия период от две години. CIOR е независима организация на доброволен принцип, представляваща интересите на офицерите от резерва от страните – членки на НАТО.
 На форума е представен и новият председател на Комитета – комодор Кирил Михайлов, директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Министерството на отбраната. Секретариатът на Комитета ще бъде осигурен от състава на дирекция “Операции и подготовка“ в Министерството на отбраната. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани