Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Опазихме живота на хората

[post-views]
Генерал Симеон Симеонов
Генерал Симеон Симеонов

Искам да благодаря на ръководството на МО за това, че в последната година се наложи един темп на спокойна, нормална работа, която предостави възможност да бъдат решени много въпроси, включително един от най-важните – връщането на промените в Кодекса за социално осигуряване, които бяха направени. Тази неправда беше поправена.
Искам да благодаря специално на г-н Янков – председател на Комисията по отбрана, защото за пет години като началник на отбраната единствено той, това е негова лична заслуга – покани военното ръководство, за да кажем какви са проблемите на армията, какви са нашите необходимости и да се предприемат спешни мерки по решаване на тези проблеми.
Изключително съм доволен, защото от мен пада една голяма отговорност. От моята 35-годишна служба 18 години са чисто командирски, в които съм носил ден и нощ всички несгоди на службата.
Сдавам длъжността началник на отбраната без загуба на личен състав. Ние участваме в особено опасни мисии, визирам най-вече Афганистан. Изключително съм доволен, че аз и ръководството в лицето на генерал-лейтенант Василев и контраадмирал Георгиев, успяхме да запазим личния състав, така че контингентите да се върнат в своя списъчен състав. Пожелавам същото и на вицеадмирал Николов, и на колегите – генерал-майор Ненов и генерал-майор Попов.
Времето, в което ние работихме, беше тежко и трудно. Но, уважаеми колеги, времето остава такова. Вие поемате борбата от тук нататък. Гордея се, че това, което направихме, го направихме с ясната мисъл за доброто и благото на БА. Напускам редовете на армията с удовлетворение, че съм изпълнил моя дълг така, както трябва, така както съм се борил.

Най-ново

Единична публикация

Избрани