Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Седем фута под кила и попътен вятър

[post-views]

Седем фута под кила и пълен напред си пожелаха бившият и настоящият началници на ВА „Георги Стойков Раковски” когато сдаваха и приемаха поста във военната Алма матер. Церемонията се състоя на плаца във Военна академия с тържествен ритуал.
Комодор Димитър Ангелов пое поста през май 2011 г. и ще продължи военната си служба си като заместник-командир на ВМС. Новият началник на ВА – контраадмирал Митко Петев e досегашен командир на „Военноморска база-ВМС”.
По време на ритуала бяха прочетени указите на президента и върховен главнокомандващ за новите назначения, след което беше подписан актът за предаване и приемане. Комодор Димитър Ангелов поднесе своята благодарност към личния състав на академията. Новият началник на ВА контраадмирал Митко Петев изтъкна трите приоритета, които ще бъдат ръководни в дейността му: качествено обучение, което следва световните образователни стандарти, развитие на военната наука в интерес на въоръжените сили, екипност в работата и отговорно отношение към бъдещите задачи.
На тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността присъстваха заместник-министър Иван Иванов, постоянният секретар на МО Добромир Тотев, представители на МО, Щаба на отбраната, видовете въоръжени сили, висшите военноучебни заведения, командири на военни формирования.
В приветственото си слово заместник-министър Иванов подчерта, че Военна академия е водещо звено във военнообразователната система. Заместник-министър Иванов подчерта огромната отговорност на новоназначените офицери във връзка с протичащия в момента преглед на структурите в отбраната и въоръжените сили. Той отбеляза, че за изминалата една година ръководството на отбраната е успяло да възстанови част от социалните права на военнослужещите като за това са били отделени 42 млн.лв. от бюджета на МО. Заместник-министър Иванов съобщи, че предстои преглед на военнообразователната система, който трябва да стартира в началото на 2015 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани