Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ще развием способностите на армията

[post-views]
Вицеадмирал Румен Николов
Вицеадмирал Румен Николов

За мен е огромна чест да поема командването на Българската армия в качеството си на началник на отбраната. Безспорно това е един венец на усилията, които съм положил през последните 33 години като офицер. Във времето на своята служба, бих казал, че съм се справял добре, както в безбрежните океански води, така и по време на бурите в морето и в живота.
Всичко това ми дава възможност да натрупам опит, умения и знания, които, вярвам, че ще предам на моите колеги. Убеден съм, че заедно с новото ръководство на БА, ще съхраним достигнатото до този момент.
Благодаря на генерал Симеонов, на неговия екип, за това, което е направено. Ние ще съхраним, ще развием и ще увеличаваме способностите на БА.
Вярвам, че всичко това, наред със социалните придобивки, за които ще работим, с повишаване на амбицията си за строга дисциплина, ред и контрол, ще дадем своите знания и умения за израстването на БА, както в национален, така и в международен мащаб. Вярвам, че всичко това ще бъде достигнато и благодарение на съдействието, оказвано ни от държавните институции, тъй като е невъзможно без наличието на достатъчно ресурси за провеждане на мащабни учения, подготовка, тренировки на видовете въоръжени сили, те да бъдат на необходимото ниво.
Още по-добре би било ако имаме възможност да придобием нови системи средства.
Нашият личен състав е доказал, доказва и в момента, че сме готови във всеки момент да бъдем сред първите, оказващи съдействие на българското население, на нашите съграждани, при бедствия, аварии и тежки ситуации. Ще направим всичко, което е необходимо – за бъдещето, за славата на БА!

Най-ново

Единична публикация

Избрани