Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бразилия и Германия пред най-големия тест на Световно първенство

[post-views]

Бразилия и Германия излизат в двубой на стадион „Минейрао” в първия полуфинал на Мондиал 2014, а сблъсъкът помежду им вероятно ще се помни дълго. „Селесао” е само на две стъпки от жадуваната шеста световна титла, но при успеха над Колумбия на четвъртфиналите даде свидни жертви в лицето на Тиаго Силва и Неймар.
Защитникът получи жълт картон и е наказан, а голмайсторът на тима беше контузен от Хуан Сунига и е аут до края на първенството. Германците стигнаха до голямата четворка след трудни победи срещу Алжир и Франция, но Йоахим Льов е убеден, че възпитаниците му ще покажат най-доброто от себе си точно срещу домакините.
На последните два Мондиала Бундестимът се препъна точно на полуфиналите и сега всички са пределно мотивирани да се доберат до големия финал. Бразилия и Германия са се срещали на световни първенства само веднъж, но на финал. Това стана през 2002 година, когато с два гола на Роналдо южноамериканците се наложиха с 2:0 и спечелиха петата си титла.
Най-коментираната тема в дните преди двубоя беше травмата на Неймар. Звездата на Бразилия има счупен прешлен в гръбначния стълб и беше принуден да напусне лагера на отбора. Сколари не пожела да разкрие кой ще е неговият заместник, но по всяка вероятност в титулярния състав ще се появи Вилиан.
Атаката със сигурност ще бъде водена от неубедителния Фред, а зад него ще действат Оскар и Хълк. Отсъствието на капитана Тиаго Силва в сърцето на отбраната ще бъде компенисрано от Данте, който ще се изправи срещу голяма част от съотборниците си в Байерн (Мюнхен). Йоахим Льов ще разчита на състава, който започна срещу Франция, като единствената промяна може да е включването на Лукас Подолски на мястото на Мирослав Клозе.
Ветеранът обаче със сигурност ще се появи през второто полувреме и ще направи нов опит да стане едноличен голмайстор в историята на световните първенства. Капитанът на Бундестима Филип Лаам отново ще е десен бек, а отляво ще действа Бенедикт Хьоведес. Бастиан Швайнщайгер и Сами Кедира ще са двойката вътрешни халфове, а пред тях ще играят Подолски, Месут Йозил и Тони Кроос. В предни позиции ще стартира Томас Мюлер.

Най-ново

Единична публикация

Избрани