Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Аржентина или Холандия – кой ще е съперникът на Германия на финала?

[post-views]

Тази вечер ще стане ясно името на втория финалист на Световно първенство в Бразилия.Един срещу друг на „Арена Сао Пауло” излизат финалистът от Мондиал 2010 Холандия и двукратният шампион Аржентина. Това ще бъде пети мач между Холандия и Аржентина на световни първенства, като почти винаги сблъсъците между тези две велики футболни нации са се превръщали в истински спектакли, какъвто феновете се надяват да се получи и тази вечер.
Селекционерът на „лалетата” Луис ван Гаал няма почти никакви кадрови проблеми преди полуфинала. Капитанът Робин ван Перси имаше стомашни проблеми, заради които пропусна последната тренировка, но се очаква да бъде на линия за двубоя. В състава се завръща Найджъл де Йонг, който се възстанови от контузия, за която първоначално се смяташе, че ще извади полузащитника от игра до края на Мондиала.Предполага се, че Ван Гаал ще заложи на същите 11, които спечелиха четвъртфинала с Коста Рика.
Треньорът на Аржентина Алехандро Сабела има повече притеснения относно стартовия си състав. Най-голямата загуба за Аржентина е отсъствието на Анхел Ди Мария, който е аут до края на шампионата, след като получи травма в бедрото в мача с Белгия. Защитникът Маркос Рохо се завръща след изтърпяно наказание, а Серхио Агуеро вече е възстановен от мускулната контузия, която го извади от мача с белгийците. Предполага се, че Федерико Фернандес ще остане на пейката за сметка на отлично представилия се в предишния мач Мартин Демикелис.

Най-ново

Единична публикация

Избрани