Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия с най-великата победа в полуфиналите на Световното след 7:1 над Бразилия

[post-views]

Германия шокира Бразилия след грандиозен успех със 7:1 в полуфинал на световното първенство. Бундестимът изглеждаше като единствения състав на терена, който знаеше как се играе футбол, и заслужено, макар и доста шокиращо стигна до разгрома. Бразилия нямаше никаква идея в нападение, без Неймар, а в защита бе ужасяваща, без капитана си Тиаго Силва. Мирослав Клозе не само водеше като титуляр атаката на немския състав, както и преди 12 години, на полуфинала на Световното в Япония и Южна Корея, но успя да вкара и гол. Така Клозе се утвърди като водещ голмайстор в историята на всички Мондиали, с 16 попадения. Само за едно полувреме Бундестимът успя да поведе с 5:0, всичките попадения отбелязани в рамките на 18 минути.
Безумната защита на Бразилия не знаеше какво се случва, като част от бранителите на домакините изобщо не присъстваха в наказателното си поле по време на головете. Томас Мюлер откри в 11-та минута след безумна грешка на бразилската защита. В 23-та минута след поредното безобразие от страна на отбраната Клозе бе изведен отлично между двама, първият му опит не успя, но вторият вече бе точен за 2:0. Тони Кроос  направи 3:0 секунди по-късно. И още минута по-късно, в 25-та, Кроос вкара отново! Потресаващата защита на Селесао отсъстваше от наказателното поле, остави Кедира и Кроос да си разиграват в пеналта, и последният получи, за да вкара без проблеми за 4:0. Пълен крах за Бразилия настъпи след 5:0 с гол на Сами Кедира в 29-тата минута.
Селесао опита някакъв отговор, поне за да измие малко от срама, след почивката. Футболистите на Луис Фелипе Сколари трудно стигнаха все пак до няколко смислени атаки, но Оскар, Фред и Рамирес бяха парирани отлично от Мануел Нойер. Вместо да се върне някой гол обаче, Бразилия продължи да инкасира. Резервата Андре Шюрле, влязъл вместо Клозе, наниза два гола за 10 минути между 69-тата и 79-тата.В крайна сметка, бразилците успяха да разсърдят малко Нойер, като му вкараха в добавеното време. Хубаво извеждащо подаване намери Оскар, той се справи с Боатенг и вкара единственият гол за Бразилия, за крайното 7:1. На финала в неделя Германия очаква победителя от днешния полуфинал между Аржентина и Холандия..

Най-ново

Единична публикация

Избрани