Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Източна Украйна системно се нарушават човешките права

[post-views]

В продължаващия от три месеца конфликт в Източна Украйна систематично се нарушават човешките права. Това съобщи световната неправителствена организация „Амнести интернешънъл” (Amnesty International). В доклада на организация се посочва, че проруските сепаратисти и правителствените сили са отговорни за отвличането, побоя и измъчването на активисти, демонстранти и журналисти.
„За по-голямата част от случаите на насилие са отговорни бунтовниците, които често прибягват до побой и измъчване на хора”, отбеляза заместник-директорът на организацията за Източна и Централна Европа Денис Кривошев. Той допълни, че макар и в по-малка степен правителствените сили също нарушават човешките права.
Междувременно украинската армия даде нови тежки жертви в продължаващата операция срещу проруските сепаратисти. Най-малко 30 военни са загинали при ракетен обстрел на бунтовниците в района на град Луганск.
По-рано през деня беше съобщено за други 4-ма загинали край Донецк.
Независимо че през последните няколко дни украинската армия постигна серия от успехи срещу бунтовниците, те са твърдо решени да окажат съпротива.
Над 200 украински войници са загинали в продължаващия до този момент конфликт, както и стотици бунтовници и цивилни.

Най-ново

Единична публикация

Избрани