Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов посетиха учението „Бриз 2014”

[post-views]

Министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов посетиха бреговия щаб на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2014”. С тях беше и командирът на ВМС контраадмирал Димитър Денев.
Началникът на Щаба на Морското командване капитан първи ранг Коста Андреев изнесе брифинг и запозна министър Найденов и вицеадмирал Николов с отработените до момента епизоди и предстоящите за изпълнение съвместни тренировки на море.
Министърът на отбраната и началникът на отбраната посетиха работните центрове на учението и наблюдаваха действията на корабните групи от борда на вертолет. Бяха демонстрирани провеждане на противоминни действия, провеждане на операция по търсене и спасяване на море, провеждане на ескорт на кораб превозващ особено ценен товар.
Корабите участваха и в противоподводно учение с използване на хидро-акустични станции в зададен район, поставяне на мини и охрана на минната постановка, отразяване атаките на въздушен противник от различно направление, отразяване на атаките на ракетни катери, маневриране на корабите от тактическата група.

Най-ново

Единична публикация

Избрани