Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия избухна в празненства след спечелената световна титла в Бразилия

[post-views]

Германските фенове празнуваха четвъртата световна титла до късно през нощта. Въпреки дъждовното време над 300 хиляди души се бяха стекли да гледат финала на световното първенство на голям екран в центъра на Берлин.
След победата фиестата продължи по големите улици на германската столица. Триумфът на Германия е водеща новина в пресата по целия свят. „Световни шампиони сме”, ясно и кратко написа „Билд”, като сравни голмайстора Гьотце с футболен бог. „Гьотце прати Германия на световния връх”, отбеляза авторитетният „Таймс”, а каталунският „Спорт” акцентира върху неуспеха на Лионел Меси да спечели най-ценното отличие във футбола със заглавието: „Меси остана на крачка от небето”.
„АС” прави паралел с титлата на Испания от 2010 година, дошла също с гол в продълженията: „Гьотце като Иниеста”. „Винаги Германия”, тръби „Марка”.
В подобен стил е и заглавието на френския „Екип”, който цитира думите на Гари Линекер: „Накрая печели Германия”. „Гадзета дело Спорт” заложи на красноречивото „ Германия е над всичко”, написано на немски.

Най-ново

Единична публикация

Избрани