Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ново въоръжение за гвардейците

[post-views]

Тази година започваме процедура по изграждането на изцяло нов плац, а освен това се надявам да обновим сградата на Гвардейския духов оркестър. Това каза командирът на Националната гвардейска част(НГЧ) полковник Боян Ставрев по време на посещението на президента Росен Плевнелиев при гвардейците по случай тяхната 135-годишнина. Държавният глава отличи НГЧ с „Почетния знак на президента на Република България”.
Командирът на гвардейците изрази надежда в края на годината военното формирование да се сдобие с изцяло ново въоръжение и допълни, че вече е в ход процедура по доставка на петстотин нови карабини за гвардейците.
В приветствието си държавният глава и върховен главнокомандващ подчерта, че въпреки трудностите, Гвардията успя да съхрани почитта на българския народ, да издигне авторитета на българската държава, а българските гвардейци многократно са доказвали и продължават да доказват своята всеотдайност за родината. Президентът се поклони пред паметта на загиналите гвардейци във войните за национално обединение на България.
По-късно държавният глава направи оглед на района на Първа гвардейска рота от Първи гвардейски батальон, който е обновен наскоро.

Най-ново

Единична публикация

Избрани