Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан получи огърлие „Златен век”

[post-views]

Министърът на културата Петър Стоянович награди извънредния и пълномощен посланик на Република Франция в България негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан с огърлие „Златен век”. Това е най високото държавно отличие в областта на културата и се връчва заради сериозния принос на посланика на Франция за развитието на двустранните отношения в тази област.
„Бъдете честит, скъпи приятелю! Намирайте все повече поводи за прочутата Ви усмивка и мотивация за съветите Ви”, заяви министърът, връчвайки най-високото отличие в сферата на културата.
Министър Стоянович изтъкна, че Кабан обича България и е в състояние да разбира събеседниците си, като с ентусиазъм помага и следи за реализацията на общите намерения между нашата страна и Франция.
Посланик Ксавие Лапер дьо Кабан даде за пример на добър културообмен изложбите на Жул Паскин и Огюст Роден в София, както и предстоящата догодина първа изложба на тракийската култура в Лувъра.
По думите на Кабан между 4 и 5 милиона посетители ще могат да се запознаят с античната култура по българските земи в рамките на 5 месеца, докато трае експозицията в един от най-известните музеи на Франция.
Награждаването на френския посланик съвпада и с 225-годишнината от Френската революция.

Най-ново

Единична публикация

Избрани