Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Представители на българската култура обсъдиха проблемите в сектора

[post-views]

Известни кинодейци, музиканти, актьори и други представители на интелектуалния елит се събраха в Народното събрание, за да споделят проблемите в сектора и да обсъдят творчески идеи за развитието на българската култура.
Дискусията откри народният представител Вежди Рашидов, който беше категоричен, че културата трябва да бъде приоритет на всяко управление, защото оформя идентичността на нацията. Известният археолог професор Николай Овчаров допълни, че рекламата на културния туризъм е от огромно значение за имиджа на страната ни.
След като обсъдиха различни наболели проблеми, изводът, до който достигнаха участниците в дискусията е, че за съжаление развитието на българската култура не е приоритет на нито едно правителство през последните 20 години, независимо, че присъства като важна точка в програмата на управляващите.
„Интензитетът на работа на парламентарната комисия по култура и медии през изминалата година не беше задоволителен, защото са останали неразгледани закони, но и цял мандат не би бил достатъчен, за да се изгради нова парадигма за мястото на българската култура не само като начин за изграждане на духовност, но и като генератор на икономически средства”, обобщи депутатът от „Коалиция за България” Мартин Захариев.
По думите му причина за това е деструктивният политически ред, наложил се след последните парламентарни избори.
Мартин Захариев сподели пред ВТК, че лично за него битката за правителството вече е приключила.

Най-ново

Единична публикация

Избрани