Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди бяха връчени в Смолян на завърнали се от Афганистан военнослужещи. Това стана по време на тържествена церемония на площад „Свобода”. С ритуала бяха посрещнати воините от Втори екип от съветници, участвали в операцията на ISAF. В тържеството участваха 4 представителни блока от мисионерите и 101-и алпийски батальон.
Сред гостите на церемонията бяха командирът на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Михаил Попов, заместник-кметът на Смолян Мариана Цекова и други официални лица. От името на министъра на отбраната, командващия на СКС и командира на сухупътните войски бяха връчени наградни знаци, грамоти и предметни награди. Командирът на 101-и алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров награди с родопски одяла командира на Втори екип от съветници подполковник Караджов.
Командирът на групата за охрана капитан Илиян Иванов от 101-и алпийски батальон връчи на официалните лица възпоменателни монети от Афганистан, след което воинският строй премина през площада в тържествен марш. 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани