Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Благоевград посрещна воини от Афганистан

[post-views]

На площад „Георги Измирлиев” в Благоевград се състоя церемония по тържествено посрещане на военнослужещите от Първи екип от съветници  за участие в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF), съобщиха от Сухопътни войски.
От името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски бяха връчени награди на отличилите се по време на мисията военнослужещи.
В своето приветствено слово командирът на военно формирование 26 400 подполковник Иван Иванов каза: „В продължение на половин година работихте на хиляди километри от Родината при тежки климатични условия и напрегната обстановка и достойно защитихте името на България, Българската армия и Сухопътните войски. Показахте висок професионализъм при изпълнението на поставените ви нелеки задачи, проявихте чувство за отговорност и допринесохте за утвърждаването на  авторитета на нашата армия сред контингентите на страните от НАТО.”

Най-ново

Единична публикация

Избрани