Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Тракийско лято” в небето над Пловдив

[post-views]

Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2014” започна в района на Пловдив. Тя ще продължи до 26 юли. В нея участват сили и средства от Министерството на отбраната, Българсдката армия, Министерството на вътрешните работи и военновъздушните сили на САЩ в Европа.
От българска страна в съвместната подготовка се включват личен състав и формирования от МО и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, силите за специални операции от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, транспортен самолет „Спартан“, зенитно-ракетен дивизион, както и специализирано подразделение на МВР. Транспортни самолети С-130 „Херкулес”, летателен и инженерно-технически състав участват в съвместната подготовка от американка страна.
По време на подготовката се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J „Херкулес” и „Спартан“. Българските и американските екипажи извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.
Провеждането на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2014” допринася за усъвършенстване на оперативните способности на подразделенията от декларираните за участие в мисии формирования. Българските военнослужещи подобряват тактическите си умения и обменят опит по изпълнението на задачи, техники и процедури, с цел усъвършенстване на оперативната съвместимост по стандартите на алианса.

Най-ново

Единична публикация

Избрани