Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обявиха 34 места за военни лекари

[post-views]

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 34 вакантни места за военни лекари. Длъжностите са за лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина. Заповедта може да бъде прочетена на сайта на Министерството на отбраната – www.mod.bg. Успешно издържалите ще бъдат приемани на военна служба със звание капитан.
Повечето от позициите изискват образование „магистър-лекар”, като за някои има и изискване за специалност –  примерно „Хирургия”, „Гръдна хирургия”, „авиационна медицина”. За други пък е необходима годност за плавателна служба или за парашутни скокове.
Длъжностите са за асистенти в клиники към Военномедицинска академия, за началници на медицински пунктове във военни формирования в цялата страна, за лекари на фрегати и други подобни позиции. Подробно са посочени условията, на които да отговарят кандидатите. Те трябва да не са по-възрастни от 40 години, да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, да нямат друго гражданство, да покриват нормативите за физическа годност, да са психологично пригодни.
В срок до 29 август кандидатите трябва да подадат заявление до началника на ВМА, като приложат и цял набор от документи. Сред тях са автобиография, копия от дипломи и документи за професионален опит, декларации, удостоверения и т. н. Предвижда се комисията за допускане до участие в конкурса да извърши проверка на документите на кандидатите и да уведоми писмено допуснатите от тях за датата на провеждането на конкурса.

Най-ново

Единична публикация

Избрани