Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи се включиха в спасителните действия в Мизия

[post-views]

Военнослужещи от Българската армия се включиха в спасителните действия в пострадалия от наводнението грaд Мизия. Два вертолета „Кугър“ от авиобаза Крумово излетяха за града, който беше залят от водите на придошлата река Скът.
Екипажите, с ръководители полковник Николов и полковник Мирчев, изпълниха разузнавателни полети за установяване на мащаба на наводнението и нанесените щети. Междувременно те извършиха евакуация на трима бедстващи.
От борда на вертолетите бяха спуснати лодки и спасители, които превозиха 14 човека в безопасни райони. Трети вертолет от авиобазата в Крумово е в готовност също да се включи в евакуационни и спасителни действия.
В района на бедствието действат близо 70 военнослужещи със специализирана техника от военните формирования на Сухопътните войски в Белене и Плевен. Ръководители на модулите са подполковник Горанов и майор Василев. Военнослужещите от модулните формирования оказват съдействие за евакуацията на пострадали жители на града.
Два медицински екипа от състава на Военномедицинска академия също ще окажат помощ на пострадалите хора в района, засегнат от наводнението на 3 август.
Екипите на Сухопътните войски ще останат в района на бедствието, колкото е необходимо, за да окажат максимална помощ на пострадалите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани