Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди за отлична служба

[post-views]

Със свои заповеди министърът на отбраната Ангел Найденов награди военнослужещи от Въоръжените сили на Република България, участващи в операции и мисии извън територията на страната, от Военновъздушните сили, участвали в спасителна акция и офицер с висше звание.
Като ръководител на спасителните операции във Варна бе награден с бинокъл началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.
Заместник-министър Иван Иванов получи от Найденов орден „Свети Георги Победоносец” – II степен.
Редица военнослужещи бяха отличени за високи постижения в службата – за цялостно решаване на поставените задачи и изпълнение на функционалните задължения в сложна обстановка, за решителност, тактичност и умения при работа в многонационална среда при участието им в операцията за работа на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан. Награден знак „За отлична служба” – І степен, за офицери, им беше връчен от полковник Тони Трифонов, командир на контингента в Кабул, от подполковниците Цветан Кочанков, Тихомир Димчев и Атанас Георгиев – последните трима – помощник-командири на контингента в Кабул.
За проявен изключителен професионализъм, съобразителност и за самоотверженост при спасителните акции във Варна бяха наградени с едно основно месечно възнаграждение бригаден генерал Златко Златев, командир на военно формирование Крумово от ВВС, с Награден знак „За отлична служба” – І степен – майор Крум Семов и Награден знак „За отлична служба” – ІІ степен – капитан Пламен Дончев, и двамата от поделението в Крумово.
С Награден знак „За отлична служба” – І степен, за офицери, ще бъде отличен и бригаден генерал Тодор Дочев – началник на Националния военен университет „Васил Левски”. Признанието е за изключителен професионализъм при създаването на организация за ликвидирането на последствията в наводнените райони във великотърновска област. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани