Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стрелба в Донецк, нови сблъсъци на Майдана

[post-views]

Артилерийска стрелба беше видяна край сградата на украинските сили за сигурност в центъра на Донецк, която служи на сепаратистите като база, съобщиха от кметството на града. Местните власти призоваха гражданите да не излизат по улиците.
В същото време, от кметството обявиха, че по време на сражения през изминалата нощ в район Калинински са били убити трима мирни граждани. Местни хора смятат, че жертвите са загинали от украински въздушни удари. От Киев отрекоха и заявиха, че никой от техните самолети не бомбардира градове.
По-рано беше съобщено, че украинските военни се готвят да влязат в завзетия от сепаратистите Донецк.
Междувременно на киевския площад „Независимост” отново имаше сблъсъци. Причината за тях е опитът на властите да разчистят площада от т. нар. „майдановци“ и барикадите, издигнати от тях. Няколко полицаи са били ранени от удари с павета и части от настилката. Органите на реда са задържали няколко въоръжени лица, които са отбранявали барикадите.
Сблъсъците в Киев съвпаднаха с посещението в града на генералния секретар на НАТО Андерс фог Расмусен, който трябва да окаже политическа подкрепа на президента на Украйна Петро Порошенко. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани