Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военни от Сухопътни войски продължават да помагат в Мизия

[post-views]

Военнослужещи от военни формирования на СВ продължават да оказват помощ на пострадалите от наводнението в град Мизия. След извършена ротация на модулните формирования, във възстановителните дейности в града се включиха 22-ма военнослужещи от военно формирование 28 880 – Белене.
Те ще приготвят топъл обяд за близо 600 жители на град Мизия в разгърнатите полеви кухни, съвместно с трима свои колеги от военно формирование 42 800 – Плевен.
Всички военнослужещи, участващи в дейностите по приготвяне на храна, са преминали необходимите медицински прегледи и изследвания.
След извършената на 18 август ротация на модулните формирования, подполковник Галин Каракоев – заместник-командир по логистичното осигуряване на 61-ва Стрямска механизирана бригада, предаде ръководството на майор Атанас Демирков – началник на отделение „Логистика” от военно формирование 28 880.
На среща с тях заместник-кметът на община Мизия Николай Нековски сподели, че в лицето на Българската армия вижда подкрепа и съпричастност и изрази своята благодарност за оказаната помощ към бедстващото население.

Най-ново

Единична публикация

Избрани