Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Андрей Рангелов
Андрей Рангелов

Поредният випуск лейтенанти, възпитаници на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”, отплава към своето бъдеще. Още на следващия ден след тържественото производство, младите хора се явиха на корабите, за да започнат своята офицерска кариера.
На първата си месторабота те са още новаци. Тепърва предстои да се запознават с колегите, с обстановката, с обстоятелствата, които помагат или пречат на работата им. Постепенно ще откриват разликата между истинския кораб и тренажора, между наученото и реалността.
Колкото по-бързо вградят знанията си от Морското училище в ежедневието си, толкова по-лесно ще преминат адаптационния период. Всъщност в този начален момент, като командири на самите себе си, те трябва да изведат кораба на собствената си съдба от родното пристанище, от колегиалната академична среда на ВВМУ, в откритото море на живота.
Пред тях са бурите на неизвестността, лелеяните хоризонти на успехите и делниците на професионализма. И с всяка миля към бъдещето си ще стават по-отговорни, по-смели и по-дръзки, повелители на стихиите, господари на морето.
Връщане назад няма. Просторите са пред тях. Посоката е една: Пълен напред!

Най-ново

Единична публикация

Избрани