Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Практическо прилагане на концепции на НАТО

[post-views]

Министърът на отбраната на Република България Велизар Шаламанов посети полигон „Ново село“. Той беше запознат с възможностите на новоизградената част на съвместните съоръжения и с провежданите на полигона съвместни подготовки и учения от началника на отдел „Съвместни съоръжения“ в Министерството на отбраната полковник Явор Матеев и началника на полигона подполковник Петър Желев.
На проведената работна среща участваха и заместник-началникът на отбраната генерал-майор Нейко Ненов, директорът на Служба „Военна полиция“ бригаден генерал Борислав Сертов и господин Чарлс Едерич от Сухопътните войски на САЩ. Обсъдени бяха начините за практическото прилагане на концепциите на НАТО „Свързани сили“ и „Интелигентна отбрана“.
Министър Шаламанов даде насоки и предложи инициативи за по-интензивно използване на комплекса от съоръжения в България, съвместно с тренировъчните центрове на НАТО и САЩ.
Той различни разгледа тренировъчни центрове и старата част на полигона. Бяха дискутирани и възможностите за финансиране от българска страна на развитието на инфраструктурата на полигона.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани