Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Солисти на Представителния ансамбъл на ВС с награда от фестивала „Бургас и морето“

[post-views]

Романтична песен в изпълнение на солистката на Представителния ансамбъл на ВС Антония Маркова, с текст, музика и аранжимент на художествения ръководител на ансамбъла Ивайло Терзиев получи награда за текст на фестивала „Бургас и морето“. За първа година на 32-то издание вестник „Черноморски фар“ връчва подобно отличие.
Голямата награда на фестивала грабна Орлин Горанов, което отново показва високото ниво на професионализъм на членовете на ансамбъла на армията.
Името на баладата е „Какво се промени?“, а темата е вечна –любовта. Как се ражда песента разказа композиторът Ивайло Терзиев.
„Идеята за една песен може да започне и от разговор с добър приятел, тя е навсякъде около нас, стига човек да може да долови хубавите думи. Така за мен идеята се избистри постепенно – любовта има много лица, аз исках да наблегна на момента, когато тя не се развива по желания начин. Посланието е да превъзмогнем тъгата от раздялата и да продължим напред”, споделя той.
Младата певица Антония Маркова успява да пресъздаде меланхоличното настроение – тя има подходящия тембър на гласа, който пасва на блус елементите в мелодията.
„Още от първата фраза разбрах, че това ще бъде моята песен. Беше любов от пръв поглед. Винаги тръпна, когато я изпълнявам, защото темата „любов” е една голяма провокация. За мен тя е движещата сила в живота, дава вдъхновение. Нормално е всеки да търси щастливия край във отношенията си с хората, но това не винаги се случва. Точно този нюанс искаме да достигне до публиката”, разказва тя.
Самият текст на песента е избран анонимно сред 42 други, които се раздават предварително на членовете на журито. То е излъчило дванадесет финалисти, които са се състезавали в тазгодишния конкурс.
Макар че една награда не променя самия човек и двамата я смятат за признание за техния труд. Тя им показва, че се движат в правилната посока.

Най-ново

Единична публикация

Избрани