Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Формированията за ПВО ще участват в бойни стрелби на полигон „Шабла“

[post-views]

Формированията за Противовъздушна отбрана на БА, въоръжени с преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) „Стрела 2М”, ще проведат на 26 и 27 август реални бойни стрелби по имитирани въздушни цели. В учението ще участват стрелци-зенитчици и стрелци-оператори от СВ, ВВС и ВМС.
Ще бъдат извършени над 100 бойни пуска по имитатори на въздушна цел. В този период временно опасни за въздухоплаването ще са зоните до 5000 м. височина, намиращи се във въздушното пространство над полигона и прилежащата акватория в териториалното море.
Офицер, провеждащ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, а общ ръководител на стрелбите е подполковник Георги Гатев-началник на сектор „Подготовка на формированията за ПВО” в Командването на Сухопътните войски. Ръководители на стрелбите с ПЗРК „Стрела 2М” на формированията за ПВО на ВВС и ВМС са подполковник Александър Ячовски и капитан I ранг Кирил Вълчанов.
На реалните бойни стрелби ще присъстват също командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, началникът на Щаба на ВВС полковник Любомир Куртев, както и командирите на 2-ра и 61-ва механизирани бригади бригадните генерали Димитър Илиев и Димитър Шивиков.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024