Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров започна с убедителен успех на US Open

[post-views]

Първата ракета на България Григор Димитров стартира с убедителен успех в три сета на Откритото първенство на САЩ. Родната звезда се разправи с представителят на домакинти е Райън Харисън след 6-2, 7-6, 6-2 за малко над два часа и 4 минути игра. Това бе първи успех за роден тенисист на US Open. Въпреки че е седми поставен в схемата, Гришо едва за първи път мина първия кръг в последния турнир от Големия шлем за сезона след три предишни загуби още на старта. Григор обаче не допусна същите грешки в мача срещу Харисън и направи ранен пробив в четвъртия гейм, който му донесе аванс от 4-1.
Нашето момче продължи да води играта и затвори сета с втори пробив за 6-2. Вторият сет беше по-труден. В първите 4 гейма нямаше пробив и първи американецът успя да нанесе удар като проби за 3-2 и затвърди лидерството си в оспорвания шести гейм за 4-2. Това не смути българският ас, който върна пробива за 5-5 и на свой ред поведе.
Харисън вкара сета в тайбрек, но в него Григор отново доминираше и успя да спечели , за да поведе с 2:0 сета. Това сякаш пречупи американеца и Григор лесно взе третия сет. Хасковлията проби рано и поведе с 4-1, а после спокойно дочака своя сервис в 8 гейм и затвори мача след ново 6-2. Във втория кръг Григор Димитров ще играе срещу победителя от мача Карлос Берлок (Аржентина) – Дуди Села (Израел).

Най-ново

Виж още

Избрани