Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„София филм фест” представя наградени филми

[post-views]

Всеки понеделник до 6 октомври, в One More кино (в непосредствена близост до НДК) продължава излъчването на 7 заглавия в Кино на открито. Те вече са познати от София Филм Фест, но сега могат да се видят отново! Второто издание на „София Филм Фест в One more кино” вече стартира с добилия световна слава филм от Индия „Кутия за храна” на режисьора Ритеш Батра.
На 1 септември в 21,00 часа киноманите могат да видят филма „Любов” на Михаел Ханеке. Актьорите Жан-Луи Трентинян и Емануел Рива създават уникални образи в ролите на Жорж и Ан – пенсионирани 80-годишни учители по пиано. Филмът на френския режисьор Франсоа Озон „В къщата” е на 8-ми септември. Той получи Голямата награда на журито за най-добър филм на фестивала в Сан Себастиан 2012, и наградата на ФИПРЕССИ – в Торонто 2012. През първият учебен ден киноманите ще видят лентата на сръбския режисьор Радивое Андрич – „Когато порасна, ще стана Кенгуру”. Смешен, жизнерадостен филм за ежедневното отчаяние, което познаваме така добре.
На 22 септември идва носителят на Наградата LUX на Европейския парламент за 2013 г. – „Краят на омагьосания кръг”. Режисьорът му Феликс ван Хрунинген получи наградите: „Europa Cinemas” и на публиката в раздел „Панорама” на Берлинале 2013. А Веерле Бетенс е с отличие за най-добра актриса на Европейски филмови награди 2013. Филмът на Стефан Роблен „А защо да не живеем заедно?” е на 29 септември. Актьорският екип е от легенди като Джералдин Чаплин, Джейн Фонда, Пиер Ришар, Ги Бедос, Клод Риш и младия Даниел Брюл. Последната прожекция в One More кино е на 6 октомври с норвежкия трилър „Бейбифон” на режисьора Пол Шлетауне. За него Нооми Рапас получи отличие като най-добра актриса на наградите „Аманда” през 2012 година, признание получиха и художника, и сценариста и специалистите по звуков дизайн, а „Бейбифон” беше номиниран и за най-добър филм. На международния фестивал в Рим Нooми Рапас е с награда в категорията най-добра актриса, а на фестивала в Герардмер 2012 година „Бейбифон” – за най-добър филм и наградата на международните критици.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани