Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Цветана Пиронкова загуби от Йелена Янкович на „Грандстенд”

[post-views]

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова загуби с 5:7, 4:6 от бившата №1 в света Йелена Янкович в мач от втория кръг на US Open. Двубоят бе на третия по големина корт на турнира от „Големия шлем” в Ню Йорк – „Грандстенд”. След 1 час и 36 минути игра 54-ата в ранглистата на WTA българка записа шестата си загуба от шест мача срещу сръбската тенисистка, която е поставена под №9 в схемата. Пиронкова продължава да има само два спечелени сета в съперничеството си с Янкович.
По един пробив във всеки от двата сета бе достатъчен на Янкович, за да спечели мача. Сръбкинята реализира и двете си възможности за пробив, като не даде на Пиронкова нито един брейкпойнт. Пиронкова записа 17 печеливши удара и 27 непредизвикани грешки, докато съперничката й реализира 24 уинъра и допусна 23 непредизвикани грешки.
Най-силното участие на Пиронкова на турнира от „Големия шлем” в Ню Йорк остава достигането на 1/8-финалите през 2012 година. 26-годишната пловдивчанка напуска състезанието със 70 точки за световната ранглиста и 60 420 долара. Финалистката от 2008 година Янкович пък ще срещне в третия кръг шведката Йохана Ларсон, която елиминира в три сета №21 в схемата Слоун Стивънс (САЩ).

Най-ново

Единична публикация

Избрани