Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България има за втори път в своята история участник в групите на Шампионската лига! Браво на Лудогорец за това, което прави през последните няколко лета. Момчетата от Разград показаха, че при тях няма нищо случайно, а невероятната победа над Стяуа е черешката на тортата в един проект, който е колективно дело на неколцина души. Да, с парите и мениджърските умения на братя Домусчиеви всичко изглежда лесно, но не е така. Нима в Манчестър Юнайтед към днешна дата няма средства? Голямата заслуга е на треньорите и най-вече на двама души. На Ивайло Петев и Георги Дерменджиев. Те измислиха в спортно-технически аспект този Лудогорец. Хвала на Стойчо Стоев, че не развали съграденото, запази го и дори се опита да го доразвие. А победата в сряда вечер е заслуженото признание за Дерменджиев, който прекалено дълго стоя в сянката на помощник и черноработник, за да избухне точното място в правилното време.
„Още с Ивайло Петев преди години така подбирахме играчите, че те да имат стил и характер. Всеки нов състезател след това пък беше така селектиран, че да се запазят тези характер и стил в тима. Важно беше те да могат да премахнат своето его и да играят в името на отбора и в полза на колективната игра. Става дума за манталитет и интелектуално ниво. Начинът ни на игра е едновременно атрактивен и печеливш. Искам това да се запази и занапред”, заяви Дерменджиев, който не скри, че е изненадан от супергероя Козмин Моци.
Сега в кратце да припомним, какво се случи на стадион „Васил Левски” пред погледите на близо 20 000 зрители, които без агитката на Стяуа и ЦСКА (за жалост) изживяха една историческа футболна вечер.
Българският шампион, особено през второто полувреме, тотално надигра румънския гранд, но вкара чак в 90-та минута, след великолепен гол от воле на резервата Вандерсон.С това попадение орлите заличиха пасива от първия мач, в който загубиха с 0:1 и срещата-реванш отиде в продължения. Там разградчани бяха по-добри, но драмата тепърва предстоеше. В 97-та минута реферът спести нарисуван втори жълт картон на Варела и удари сериозно рамо на Стяуа. Именно този играч се откъсна сам срещу Владо Стоянов в 119-та минута и стражът на българския шампион се принуди да го фаулира извън наказателното поле, за което получи директен червен картон. Лудогорец бе изчерпал трите си смени и на вратата застана централният бранител Козмин Моци, легенда на кръвния враг на стелистите – Динамо (Букурещ). При дузпите Моци бе брилянтен, след като в първите пет дузпи спаси тази на Първулеску и по този начин орлите компенсираха пропуска от бялата точка на Вандерсон. Останалите играчи на двата отбора реализираха и се стигна до изпълнение на по един наказателен удар до внезапна смърт. Първите две дузпи бяха вкарани, но при следващите се случи нещо невероятно. Ешпиньо реализира, а Моци хвана тази на Ряпа и така изпрати Лудогорец в групите на най-престижния турнир на планетата.
„Надяваме се, че Дерменджиев ще подготви добре отбора и през следващите 6-7 месеца нивото на играта ще се вдигне. Познаваме добре Дерменджиев, знаем неговите качества и вярваме в него. През първото полувреме играхме добре тактически. Не може да се хвърлиш насляпо. Това е тактически мач. През второто полувреме ги смазахме. Изтървахме много положения, но когато нападателите нямат ден…”, сподели собственикът Кирил Домусчиев.
Така голямата приказка на Лудогорец започва сега!

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани