Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Български военнослужещи ще участват в учението на НАТО „Обединени усилия – 2014 г.“

[post-views]

Военнослужещи от Българската армия, специалисти от органите по комуникационно-информационни системи от състава на Съвместното командване на силите, ще участват в най-голямото учението по КИС на НАТО за годината – „Обединени усилия – 2014 г.“ (Combined Endeavour – 2014). То ще се проведе от 28 август до 12 септември в Графенвьор, Германия, и в него ще участват военнослужещи от 36 страни и организации.
Българските военни на място са назначени на длъжности в ръководството на учението, инструктор и обучаеми по управление на честотния спектър „Phoenix Endeavor”, по планиране, разработване на политики и процедури за предотвратяване, откриване и отговор на кибератаки „Cyber Endeavor”, а от територията на Република България – с радиостанция Р-400 от военно формирование 34 750 – Карлово.
В деня за високопоставени гости на учението „Обединени усилия – 2014 г.”, който ще се проведе на 8 септември, ще присъстват контраадмирал Георги Мотев – заместник-командващ на Съвместното командване на силите, и полковник Валери Константинов Цолов – началник на отдел „Комуникационно-информационни системи” в Съвместното командване на силите.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани